اعتياد پديده اي است که هر گوشه اي از زمين براي خود جا باز کند زندگي خفقان مي گيرد. استان کردستان نيز مجزا از اين زمين نيست و اعتياد سايه سنگينش را بر زندگي زناني که با آن درگير شده اند گسترانده و هر از چندي مرگي را در خاموشي براي آنها رقم مي زند.
به گزارش
پايگاه خبري تحليلي پيرغار به نقل از
آفتاب دل، امروزه مصرف مواد مخدر از سنتي به صنعتي تغيير کرده و زمينه بسياري از آسيب ها و انحرافات اجتماعي را فراهم نموده است، تغيير الگوي مصرف مواد مخدر از سنتي به مواد صنعتي و شيميايي و استفاده از قرص هاي روانگردان ، تهديدي جدي است که طيف مصرف کننده خصوصاً خانم ها و خانواده را با بحران مواجه کرده است .
استان کردستان به لحاظ موقعيت جغرافيايي و بافت اجتماعي و فرهنگي و باورهاي مذهبي مردم در مقايسه با ساير استان هاي ديگر بيشتر در مسير ترانزيتي عبور مواد مخدر قرار گرفته است .
در گذشته نه چندان دور آمار معتادين و ميزان آلودگي مواد مخدر کم بوده ولي در سال هاي اخير استان کردستان نيز به موازاتساير استان هاي کشور آماج اهداف شوم و خانمان سوز باندها و شبکه هاي مافياي مواد مخدر واقع گشته است تا حدي که پديده ي شوم اعتياد و مواد مخدر روند رو به رشدي داشته و به عنوان معضل اجتماعي درآمده است .
قديمترها خانواده با حضور زن ايراني معنا ميشد. چه بسيار مرداني که با اعتياد خود بر تن خانواده زخم ميزدند و درمقابل زنان همچنان بنيان خانواده را حفظ ميکردند. اما زمانه عوض شده است.
آمارها نشان ميدهند به ازاي هر 8 مرد معتاد، يک زن معتاد در کشور وجود دارد. گويي اين روزها زنان در حلقه خطرات موادمخدر محاصره شدهاند.
متاسفانه کاهش سن اعتياد و ظهور مواد افيوني در بين بانوان استان کردستان افزايش يافته است و اين زنگ خطري جدي است که نياز است مسئولان در راستاي حذف مواد مخدر در کشور و استان ها گام هاي اساسي بردارند.
9.5 درصد از جمعيت معتادين کردستان زن هستند
سليم کريمي دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر کردستان گفت: آمار معتادين استان کردستان 21 هزار نفر برآورد شده است که از اين تعداد معتادين موجود در استان 9.5 درصد را بانوان به خود اختصاص داده اند که متاسفانه گرايش بيشتر آنها به مواد مخدر صنعتي است و با توجه به آمار موجود از هر 10 مرد دو زن معتاد داريم.
وي بيان کرد: با تمامي اين آمار ها خوشبختانه تعداد معتادان کردستان نسبت به ميانگين کشوري پايين است ولي بايد با اقدامات بهتر زمينه براي کاهش اين ميزان در استان کردستان فراهم شود.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر کردستان اظهار کرد: همسايگي استان کردستان با برخي استان هاي آلوده به مواد مخدر، بيکاري، حاشيه نشيني ، رشد سکونتگاه هاي غير رسمي در استان، سرخوردگي هاي اجتماعي و مشکلات بعد از جنگ برخي از عوامل مهم افزايش گرايشبه مواد مخدر در کردستان است .
وي گفت: شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان کردستان داراي 66 مرکز mmt با حدود 7500 نفر تحت پوشش و 12 مرکز اقامتي (11 مرکز آقايان و امرکز بانوان) با حدود 2800 نفر تحت پوشش خدمات درماني مناسبي ارائه مي گردد .
وي در ادامه افزود: جامعه ي ما به خاطر جوان بودن خود در معرض آسيب هاي زيادي قرار دارد يکي از اين آسيب ها که سال هاي طولاني براي کشور مشکلات مختلفي ايجاد کرده است اعتياد به مواد مخدر است در حالي که بانوان به جاي اينکه در جامعه مفيد شوند و استعدادهاي خود را شکوفا کنند با معتاد شدن متحمل مي شوند و رو به نابودي مي گذرانند .
وي بيان کرد: پديده ي اعتياد از جمله پديده هاي شوم اجتماعي مي باشد که بيشترين ضربه را به جامعه مي رسانند و همه ي جامعه در اين زمينه بايد احساس مسئوليت کنند زيرا امروز دشمن به جاي استفاده از اسلحه، جامعه را هدف قرار داده است که با نابود کردن جامعه از راه هاي متعدد فرهنگي و از آنجمله کشاندن جوانان ما به اعتياد، جامعه را از درون نابود کنند که به حول و قوه ي الهي هيچ وقت به اين هدف شومشان نمي رسند چرا که مردم ما مردمي هوشيار و هميشه در صحنه هستند که با حفظ ارزش هاي اسلامي و احترام به قوانين و همچنين حفظ بنياد خانواده درصدد مبارزه با دشمنان هستند .
کريمي در پايان گفت: امروزه در امر مبارزه با مواد مخدر و اعتياد در حفظ بنيان خانواده زنن نقش بسيار بسزايي دارند بنابراين اين مبارزه بايد در لايه هاي مختلف جامعه نمود پيدا کند و اصلي ترين شعار شود .
اعتياد يکي از بزرگترين آسيب هاي اجتماعي است و جزو يکي از چهار بحران و مسائل حاد جهاني محسوب مي شود که متاسفانه با تلاش هاي بي وقفه دلسوزان و مبارزان با اين مسئله اجتماعي، تاکنون نه تنها از آمار استفاده کنندگان از اين مواد مخرب کاسته نشده است بلکه هر روز به آمار معتادين کشور و کاهش سن آنان افزوده مي شود.
بنابراين تقويت سازمان هاي مردم نهاد در استان يکي از اولويت هاي کاري شورهاي مبارزه با مواد اعتياد آور است است که بايد هر چه سريعتر فعال شوند تا شاهد کاهش اعتياد در ميان مردم خصوصاٌ زنان باشيم.